Kiedyś dostępne było w KFC, ja przyrządziłam nieco zmodyfikowaną i odtłuszczoną wersję.
Swego czasu chętnie rozchwytywane, a moja siostra i narzeczony nigdy nie mogą się najeść.
Mam nadzieję, że również któremuś czytelnikowi przypadnie do gustu :)
Składniki:
- tortilla
- pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- ketchup
- ser żółty w kostce
- pestki dyni
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałeczki, doprawić ulubioną przyprawą. Następnie podsmażyć na patelni. Ser żółty zetrzeć na grube wiórki.
Placki tortilli podgrzać wg instrukcji na opakowaniu, a jeśli jej nie ma: należy podgrzać (najlepiej osobno każdą sztukę) ok. 30s w mikrofali.
Na połowie placka rozsmarować ketchup (lub inny ulubiony sos), wyłożyć pierś z kurczaka, posypać równomiernie serem oraz odrobiną pestek dyni. Drugą połową przykryć.
Złożony placek należy delikatnie przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową (głównie chodzi o to, by danie nam się nie przypaliło ani nie "przykleiło" do patelni). Grillujemy od 30s do 1min, tak aby ser się stopił.
Smacznego !
Brzmi i wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńjak najbardziej polecam :D pyszne, zdrowe danie dla każdego, kto nie ma dużo czasu :D
OdpowiedzUsuń