I znowu sałatkowo. Tym razem coś w sam raz na kolację lub na śniadanie.
Szybki, prosty i niedrogi posiłek. U mnie sprawdza się na każdą okazję.
Składniki:
- puszka tuńczyka - ja przeważnie używam tego w sosie pomidorowym i z warzywami
- torebka ryżu lub 200g makaronu gwiazdki (byleby był drobny)
- 4 duże kiszone ogórki
- 1 mała cebula - dla złagodzenia smaku może być czerwona
- pół puszki kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka ketchupu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ryż ugotować, w międzyczasie tuńczyka rozdrobnić, pokroić ogórki i cebulę na drobną kostkę. Majonez, jogurt i ketchup razem wymieszać, doprawić do smaku. Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu. Schłodzić przed podawaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz